Pomen hitrosti nalaganja internetne strani

Pomen hitrosti nalaganja internetne strani
Objavil

Tudi vas odbijajo internetne strani, ki se nalagajo izjemno počasi. Kolikokrat ste se vrnili nazaj na takšno spletno stran? Najverjetneje nikoli.

Eden izmed najbolj ključnih dejavnikov, za uspešno internetno stran je prav zagotovo čas nalaganja internetne strani.  Če se vaša spletišče nalaga dalj kot 5 sekund, potem je čas da ukrepate. Na voljo je veliko metod, s katerimi boste lahko izboljšali hitrost nalaganja in prav v tem prispevku vam bom predstavil nekaj ključnih:

Preverite hitrost internetne strani:

Na spletu obstaja izjemno enostavno orodje s katerim lahko hitro ugotovite ali je vaša internet stran počasna ali dovolj hitra. Gre za spletno stran Pingdom, kjer lahko vpišete URL svoje strani in v nekaj trenutkih lahko preverite hitrost nalaganja.  Zelo pomembna je tu izdelava internetnih strani, saj če pri tovrstnemu procesu ne upoštevamo določenih pravil  lahko kar hitro presežete zgornjo mejo nalaganja.

Optimizacija Slik:

Velikokrat naletim na kakšno stran, kjer traja celo večnost , da se naložijo slike. Tu gre za osnovno napako pri nalaganju slik. Sodobne kamere omogočajo visoko resolucijo slik, kar pa pomeni, da so tovrstne slike lahko velike tudi 10MB ali več.  Če uporabljate orodje Photoshop lahko enostavno shranite slike optimizirane za internet in s tem pripomorete k hitrejšemu nalaganju spletne strani.  Tovrstne metode se izkažejo še posebej pri spletnih straneh z veliko slikovno vsebino.

Pazljivo izberite gostovanje spletne strani:

Pri hitrosti nalaganja strani igra ključno vlogo tudi strežnik na kateremu internetna stran gostuje.  V poplavi ponudnikov bodite pazljivi.  Izogibajte se cenenim Kitajskim ali Ameriškim strežnikom, saj oddaljeni strežniki povzročajo tudi daljšo pot informacij zaradi katerih bo vaša stran še kako počasna. Če imate Slovensko stran glejte, da bo le ta gostovala v Sloveniji na Slovenskih strežnikih. V našem podjetju izdelava internetnih strani poteka izključno na domačih strežnikih s čimer zagotovimo maksimalno hitrost nalaganja strani.

Že nekaj enostavnih postopkov bo naredilo vašo stran hitrejšo, vendar je pri tem potrebno upoštevati tudi uporabo sodobnih CMS sistemov. Če je vaša spletna stran zastarela, ali je izdelana v zastarelem programskem jeziku in ni bila primerno posodobljena je najbolje, da si omislite prenovo internetne strani.

 

Share