Google ukinil oglase v desnem stolpcu. Prve posledice že opazne.

Google ukinil oglase v desnem stolpcu. Prve posledice že opazne.
Objavil

Oglaševanje na googlu vedno znova postreže z novimi spremembami. Dober mesec je od tega, ko je Google ukinil desni blok plačljivih oglasov in uvedel sistem štirih plačanih pozicij nad organskimi zadetki. Sprememba bi v prihodnosti znala prinesti kar nekaj sprememb, nekatere so opazne že sedaj.

Cena na klik višja?

Prvih nekaj dni po uvedbi se povprečne cene na klik, ter  razlike v obiskanosti na straneh niso bistveno spremenile. Vendar je za pričakovati na daljši rok, da se bodo ponudbe za prve štiri pozicije  s časoma dvignile, kakor je prikazano v spodnjem grafu. Graf kaže spremembe povprečne cene na klik v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu.

 

oglaševanje na googlu

Oglaševanje na Googlu bi od sedaj naprej znalo biti težavno za vse oglaševalce z neprimernim znanjem, saj se jim bi lahko strošek oglaševanja zvišal. Zaradi manjšega števila oglasov na vrhu pa bo bitka za prva mesta še tako bolj srdita. Odločali bodo detajli pri oglasih. Ključne besede, ki nam ne bodo prinašale rezultatov pa bodo morale biti kar hitro eliminirane iz našega Google oglaševanja.

Da pa ni vse tako črno kot se sliši, je tu tudi dobra plat te novosti. Google oglaševanje bo tako uporabnikom serviral še bolj relevantne oglase, saj bodo oglasi ki niso tesno povezani z uporabnikovim iskanjem le z težka prišli med top pozicije, kljub visoki ponujeni ceni na klik.

Kam je namenjen nov Googlov sistem?

Nekateri pravijo, da je nov sistem oglaševanja na Googlu sedaj bolj podoben oglasom kot so na mobilnih napravah. Mobilne naprave namreč nikoli niso podpirale desnega oglasnega bloka. Google naj bi na tak način standardiziral oglase na mobilcih in desktop napravah. Oglaševanje na Googlu se na tak način vsekakor giba v smeri pametnih mobilnih naprav.

Bolj verjetno dejstvo je, da bo oglaševanje na Googlu prineslo novost v desnem bloku, takoimenovano Google nakupovanje oz. shopping block. Na tak način bodo uporabniki lahko preko iskalnika Google že direktno rezervirali Hotel, kupili glasbene datoteke, filme in tudi nekatere elektronske izdelke.

Share