Optimizacija za iskalnike kot je Google in Najdi.si

Optimizacija za iskalnike kot je Google in Najdi.si
Objavil

Optimizacija za iskalnike je nujni dejavnik, ki ga moramo upoštevati pri izdelavi nove ali že obstoječe spletne strani. Skorajda vsi si želimo, da bi naša spletna stran kar se da najbolje rangirala v iskalnikih kot so Google, Najdi.si, Bing ipd..  Optimizacija strani je dolgoročna naložba in če se jo lotimo na pravilen način, se nam bo le ta obrestovala na dolgi rok.

Optimizacija za iskalnike naj vlkjučujeoptimizacija za iskalnike

1.Izberite zanesljivega in kvalitetnega ponudnika gostovanja

Če bo vaša spletna stran namenjena slovenskem trgu, naj bo gostovanje locirano na slovenskih strežnikih.  Tako se boste izognili počasnemu nalaganju spletne strani, ki je ključna pri optimizaciji.

2.Izbira pravega CMS sistema 

Se še spominjate zastarelih html strani, ki niso nudile nikakršnega uporabniku prijaznega vmesnika. Raziščite kateri sistemi za urejanje spletne strani so aktualni, kateri ponujajo nekaj več in nudijo odlično podporo. Tu se optimizacija za iskalnike pravzaprav prične. Hitri, odzivni, iskalnikom prijazni sistemi so ključ do dobrih uvrstitev v iskalnikih.

3.Unikatna in kvalitetna vsebina 

Najboljša optimizacija spletne strani je unikatna in kvalitetna vsebina na spletni strani, ki bo predvsem zanimala vaše uporabnike.  Optimizacija tekstov za iskalnike mora biti točno določena, saj le ta prinaša višje uvrstitve.

4.Optimizacija slik ki so primerne za iskalnike

Izogibajte se nalaganju ogromnih slik v visoki ločljivosti. Slike morajo biti optimizirane za splet, saj nam te omogočajo hitrejše nalaganje naše spletne strani.  Uporabite tudi opise slik, saj bodo le te prikazane tudi med slikovnimi zadetki v Googlu.

5.Uporabite naslove in meta opise, katere uporabniki iščejo

Večkrat zasledimo, da so so spletne strani neustrezno naslovljene, zato jih iskalniki s težavo najdejo. Naslovi naj vsebujejo ključne besede katere uporabniki iščejo, meta opisi pa naj vključujejo daljšo različico s katero na kratko a ustrezno predstavimo dejstvo. Naslovi in optimizacija za iskalnike  sta tesno povezani in brez njih ne boste dosegli željenih pozicij.

V kolikor boste upoštevali zgoraj naštete dejavnike pri spletni optimizaciji vaše spletne strani, so pozitivni premiki po lestvici na iskalnikih neizbežni. Potrebno je poudariti da optimizacija za iskalnike zahteva potrebno znanje in se ne izkaže čez noč. Spletna optimizacija se mora izvajati skozi celotno obdobje, prvi rezultati pa v veliki večini pokažejo že po enem mesecu aktivne optimizacije spletne strani. Svetujem vam, da se optimizacije ne lotite sami, temveč za to najamete ustrezne strokovnjake.  Ne pozabite, optimizacija za iskalnike je nujno potrebna in premišljena.

Share