Osem nasvetov za boljšo intenetno prodajo

Osem nasvetov za boljšo intenetno prodajo
Objavil

Spletna stran je vsekakor lahko zelo učinkovit prodajni kanal vašega podjetja, vendar internetna prodaja zahteva več kot le objavo vaših izdelkov na spletu. V tem prispevku vam bom predstavil osem nasvetov kako povečati prodajo:

  1. Ustvarite si ustrezno strategijo. Skrbno izberite proizvode oz. storitve, ki si jih želite predstaviti na spletu. Skrbno preučite vsak korak posebej, pomagajte si tudi z morebitno konkurenco.
  2. Odprite svojo spletno trgovino. Pridobite potencialne stranke preko spleta in se predstavite internetni publiki. Na strani jasno prikažite vse produkte oz. storitve, določite stroške pošiljanja. Gradite na zaupanju strank.
  3. Izberite možna plačilna sredstva. Kupovanje preko spleta omogoča vrsto plačil. Naj se gre tu za plačilo po povzetju, paypal ali plačilne kartice. Več izbire boste imeli več kupcev boste pritegnili.
  4. Optimizirajte si poslovanje. Način kako boste procesirali svoja naročila je tudi odvisen kako bodo stranke zadovoljne z nakupi. Napredni sistemi vam lahko avtomatizirajo naročila, kar pomeni, da se bo čas med nakupom in dostavo bistveno skrajšal, zaradi česar bodo stranke še kako zadovoljne.
  5. Izberite ustrezno dostavno službo. Hitra, zanesljiva in varna služba za dostavo vaših paketov bo vsekakor nekaj kar lahko ponudite več vašim strankam. Izogibajte se nezanesljivim cenovno najugodnejšim ponudnikom, saj zaradi tega lahko kar hitro izgubite posel.
  6. Optimizacija spletne trgovine. Imeti spletno trgovino, za katero noben ne ve je najverjetneje nesmiselno. Z ustrezno optimizacijo trgovine poskrbite, da boste kar se da visoko med iskalnimi zadetki v iskalnikih.
  7. Obveščanje kupcev o novostih. Z uporabo newsletterja vašo obstoječo bazo strank redno obveščajte o novostih in morebitnih akcijah. Ne pozabite, obstoječi kupci so najbolje targetirana ciljna publika, ki si jih želite imeti na svoji strani.
  8. Naj vam stranke zaupajo. Varnost nakupa je na prvem mestu, zato skrbite da bo poslovanje varno. Naj stranke dobijo zaupanje v vas, ter se počutijo varne.

Dejavnikov za uspešno poslovanje je vsekakor še veliko več, vendar je dobro poznati osnovna načela prodaje, ki vam bodo olajšala vaše poslovanje. V prvi vrsti je najbolj pomembna kvaliteta proizvodov oz. storitev.

Share